Bocuse_dOr_Europe_2014

Bocuse d´Or Europe 2014

Den 7 – 8 maj 2014 i samband med GastoNord på Stockholmsmässan ska Europas bästa kockar utses Sverige har fått förtroendet att arrangera Bocuse d’Or Europe, Kock-EM. De bäst placerade kockarna där blir direktkvalificerade till Bocuse d’Or i Lyon, VM för kockar.

Detta är ett enastående tillfälle för oss att visa upp Sverige, vårt gastronomiska arv, vår natur och ett Stockholm när det kanske är som vackrast för 19 tävlandeländer och deras delegationer.

Vår målsättning är att skapa en unik Svensk gastronomisk fest, där kockarna står i fokus och där maten är samtalet. Vi ska genomföra en tävling med de bästa förutsättningarna för de tävlande kockarna och supporters. Ett tillfälle som vi vill ska skapa många goda minen att ta med sig hem.

Den officiella ansökan om att få arrangera Bocuse d´Or Europe gjordes av Gastronomi Sverige – ett företag som ägs av medlemmar i Svenska Bocuse d’Or Akademin. Medlemmar där är Melker Andersson, Markus Aujalay, Jonas Dahlbom, Mathias Dahlgren, Fredrik Eriksson, Sven-Åke Larsson, Christer Lingström, Henrik Norström, Paul Svensson och Kurt Weid.

Deras tyngd och stora engagemang var en av de avgörande faktorerna för att Sverige valdes till värdland för Kock-EM 2014. En annan viktig faktor var det kraftfulla stöd de fick av Stockholm Visitors Board, regeringens satsning ”Sverige – det nya matlandet ” och Stockholmsmässan